top of page

You did it!

Lieve mama's, papa's en lieve leiders, Het zit er bijna op. Maandag mogen de meeste kinderen van basisschoolleerlingen weer naar school. Eerlijk, deze ronde viel me zwaarder dan die in het voorjaar. Toen leefden we praktisch in de tuin. Het donkere weer, de brei van dagen, het puzzelen met lesgeven en werk. Het niet kunnen hardlopen door mijn botsing met een keukenstoel. Ik vond het pittig. Chapeau voor alle ouders die dit samen gefixt hebben. Ook al schuurde het af en toe best wel even. You did it! En een nog veel grotere chapeau wanneer je er alleen voor stond. Potverdikkie wat was ik dankbaar als ik de deur achter me dicht kon trekken en de kids bij Jan kon laten. Hoe lief ik die kleine mensen ook vind ;-). En nu mogen we weer! Werken zonder afleiding, zonder rekensommen die je stiekem even op YouTube moet opzoeken, gemopper dat de juf echt veel beter kan uitleggen, bergen knutsels of iemand die tegen je praat terwijl je net midden in een mail zit waar je hersens van kraken.

En toch... Maak ruimte voor jezelf deze week, de komende weken. Ga midden op de dag in bad liggen, ga twee uur wandelen, of zet de muziek keihard en doe een dansje, wat er ook maar in je op komt. Plan voor jezelf elke dag tijd om niets te doen waarbij je je hoofd of je opvoedskills nodig hebt. En bespreek het met je collega’s en leidinggevende.

En lieve leider, deze is voor jou: ga er niet vanuit dat de productiviteit enorm omhoog gaat meteen, want nu pas gaan je mensen voelen hoe moe ze zijn. Maak ruimte en nog veel mooier geef het ze mee in de resultaten die je van ze verwacht, en doe zelf mee. Wees een inspiratie in het goed zorgen voor jezelf. Zodat je even adem kan halen en kan genieten van een kopje koffie in stilte. Oorverdovende stilte. Wat ga jij doen volgende week? Liefs Hester

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page