top of page

'The universe has your back', en ja, ook als er shitty dingen gebeuren.

2020 zit er bijna op. Voor mij een jaar van persoonlijke groei, fysiek herstel, starten van mijn eigen onderneming, ontdekken wie ik ben als ondernemer, heeeeel veel tijd thuis ;-), èn de rem eraf om in alles mezelf te zijn. Ik kan nu natuurlijk wachten totdat het 2021 is met de afspraken die ik met mezelf heb gemaakt, maar daar geloof ik niet zo in. Dus.... hier ga ik:

Ik voel al mijn hele leven dingen aan. Als iemand binnenkomt voel ik of het goed gaat met iemand of niet. Vaak weet ik al wat iemand gaat zeggen voordat diegene het zelf zegt. 9 van de 10 keer bijt ik mijn tong eraf, omdat ik de neiging hem om iemands zin af te maken (vind ik namelijk zelf heel irritant :D). Ook in de organisaties waarin ik kom en kwam voel ik altijd al dingen aan en aankomen. Ik heb dit alleen bijna nooit gedeeld, niet vaak met vrienden en al helemaal niet op mijn werk.


De omgevingen waar ik werkte waren veelal feitelijke omgevingen, waarin ik besloot dat dit deel van mij niet paste. Veelal gedreven door angst, angst om afgewezen te worden, angst om te falen. Iets wat ik ook veel bij klanten zie. Ik heb mezelf heel vaak horen zeggen dat ik helemaal niets kon met besluiten op basis van gevoel. Terwijl ik zelf al mijn keuzes maak op intuïtie. Beetje tegenstrijdig hè. Ik kreeg wel vaak vragen. "Hester, waarom weet jij dit allemaal?". Meestal kwam ik weg met één of ander vaag antwoord, of een "dat heeft iemand me verteld". En laat ik eerlijk zijn, ik heb er ook heel veel aan gehad. Omdat ik door te luisteren naar dat onderbuikgevoel ik vaak al kon anticiperen op wat er ging gebeuren.


Het afgelopen jaar ben ik steeds meer gaan luisteren naar dat gevoel. Ik merkte alleen dat ik dat deel van mij nog niet durfde te laten zien in mijn bedrijf, en al helemaal niet in mijn uitingen. Ook omdat het een een hype is (mijn oordeel ;-)), je struikelt op dit moment over het online aanbod hiervoor, afstandshealings, kaarten leggen, numerologie, noem maar op. Super interessant allemaal, alleen voor mij maakt dat de drempel nog hoger. De drempel om uit te spreken dat ik naast leiderschapscoach, ook reiki-master ben en ik regelmatig een keuze maak op basis van het trekken van een kaart, of door met mijn ogen dicht op een papiertje te gaan staan. Voor elke klant die ik spreek trek ik vooraf een kaart, en die zijn altijd spot on de kern van dat gesprek en het gevoel dat ik vooraf heb.

Voor mij is het een diep geloof dat er meer is dan wij kunnen zien, dat alles energie is, en dat 'the universe has your back', en ja, ook als er shitty dingen gebeuren. Mijn boventalligheid bij mijn vorige werkgever, mijn ontwrichtte pols van vorige jaar, en mijn gebroken teen nu, kan ik zien als vette pech. Ik kies ervoor om het te zien als een boodschap. Mijn boventalligheid heeft mij de ruimte gegeven om te gaan doen waar ik heel blij van wordt en ben ik onwijs dankbaar voor. Mijn ontwrichtte pols heeft ervoor gezorgd dat ik niet te snel van baan naar onderneming bewoog, zodat ik nu bouw aan een bedrijf dat een reflectie is van wie ik ben en waar ik voor sta. Mijn gebroken teen helpt mij nu te kijken naar wat er wel kan.


Het bewustzijn dat ik onderdeel ben van een groter geheel en dat alles voor je gebeurt. Een manier van kijken die veel dingen lichter maakt, en je van slachtoffer direct verantwoordelijk maakt.


Echt alles van mezelf laten zien, vind ik onwijs spannend. Want het nadeel van aanvoelen hoe het met een ander gaat, is dat ik ook aanvoel hoe iemand op mij reageert. Iets waardoor ik door de jaren heen steeds minder van mezelf ben gaan laten zien, en koos voor mezelf plooien naar een rol en pleasen. En. dat. is. klaar. Want door dat te doen ga ik voorbij aan mezelf en geef ik geen invulling aan één van de belangrijkste drijvers achter mijn persoon en mijn bedrijf.


Dus deze afspraak heb ik vorige week heb gemaakt met mezelf. En dat voelt fijn! En ik beloof mezelf en jou dat ik me houd aan deze afspraak.


Wat laat jij niet zien van jezelf?


Wat wil jij van jezelf laten zien in 2021? en welke afspraak wil jij hierin maken met jezelf?

147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page