top of page

Je leidt zoals je bent.

"Ben jij jezelf?" vroeg ik vorige week aan één van de deelnemers van mijn coachtraject. Het bleef best lang stil. Een beetje ongemakkelijk ook wel. En in coaching is het vaak "silence speaks louder than volume". En toen een nee, niet met woorden, maar met een aarzelend schudden van het hoofd gevolgd door een diepe zucht. Het gesprek wat we daarna hadden ging over de omgeving waar ze in werkt, wat ze denkt dat anderen van haar verwachten, wat ze van zichzelf verwacht, maar vooral ook dat het schuurt zoals het nu gaat en dat ze voor haar gevoel stagneert in haar resultaten. Ze wil graag anders, maar weet niet of zijzelf, en haar omgeving daar klaar voor is en eigenlijk ook niet meer wie ze nou eigenlijk is.


Elke klant die bij mij komt begint met de vragen:

Wie ben je?

Waarom doe je wat je doet?

En wat heb je te brengen?


Als je hier geen antwoord op hebt voor jezelf dan vullen anderen het voor je in, en verander je stap voor stap in een vervormde versie van jezelf, een recept voor frustratie. Vaak kijken we naar onze omgeving, en passen we op basis daarvan ons gedrag aan om erbij te horen. Alleen er is er maar één zoals jij. Laat niet 50% van jezelf bij de deur achter.


Zelfbewustzijn is de basis van elke vorm van leiderschap en daarom begint elk traject bij mij met jezelf. Je leidt namelijk zoals je bent. Wanneer je je niet bewust ben van wie je bent, ben je je ook niet bewust van hoe je leidt. Zelfbewustzijn betekent voor mij - je kent jezelf goed, je waardes, wat jou drijft, je sterke punten en zeker ook je zwakke punten, een enorme interne drive om te blijven groeien en vooral ook weten waar je heen wilt groeien. Niet om te voldoen aan de verwachtingen van de ander, maar om te werken en te leven vanuit jouw volle potentie. Zodat je voor de volle 100% jezelf kan zijn. En wanneer jij dicht bij jezelf blijft creëer je die mogelijkheid ook voor de mensen in je team(s), je peers en andere uit je omgeving.


Ben jij jezelf?


Nieuwgierig of ik iets voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend en gratis strategiegesprek via deze link.


ps. ik blijf bewust weg bij de term authenticiteit, omdat het wat mij betreft te vaak een vinkje is in gesprekken van je bent het wel of je bent het niet. Ik hoor dan gewoon die reclame van defensie een aantal jaar geleden waar een vakje werd ingekleurd (geschikt vs. ongeschikt). Een oordeel dat geplakt wordt op iemand of op jezelf. Het is niet aan mij om te beoordelen of iemand authentiek is of niet, ik kan je wel helpen om te ontdekken wie je bent, en wie je wilt zijn. Zodat iedereen en vooral jij baat heeft bij 100% van jou.


Maar wie ben je nou?

En wat heb je te brengen?

Waarom doe je wat je doet?

In welke context werk je, en hoe kan je daarin de beste versie van jezelf zijn?

Wat werkt voor jou?


Elke coachee die bij mij komt krijgt deze vragen, want als je niet weet wie je bent, waarom je doet wat je doet, en wat je hebt te brengen, dan vullen anderen het voor je in, en verander je stap voor stap in een vervormde versie van jezelf, een recept voor frustratie.


"Ben jij in alle jezelf". Vroeg ik vorige week aan een klant.


Doe wat een ander niet doet en doe niet wat een ander doet, je neemt 100% verantwoordelijk in alles. Vaak kijken we naar onze omgeving, en passen we op basis daarvan ons gedrag aan. Super menselijk, maar niet doen! Er is er maar één zoals jij. Laat niet 50% van jezelf bij de deur achter.


Zelfbewustzijn – Je kent jezelf goed, je kent je sterke en zwakke punten en wil hierin blijven groeien. Je leidt zoals je bent. Dus als je je niet bewust bent van wie je bent, ben je je ook niet bewust van hoe je leidt.

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page