top of page

Het gesprek tussen jij & jij, de basis van persoonlijk leiderschap.

Gisteravond zaten we Beau te kijken op RTL 4. Waar Annemiek van Vleuten aan tafel zat vanwege haar winst in de Ronde van Vlaanderen. Toen Beau zei dat ze 38 jaar was, voelde ik even een kleine steek van binnen. Damn, dat ben ik namelijk zelf ook, 38 dan hè. Hoewel ik best fit ben, voelen mijn benen als spaghetti na 30 km op de wielrenfiets, en Annemiek trapt er 152. Die steek was snel weg, want wat ik zag was een vrouw met een enorme sprankel in haar ogen, die op een heerlijk nuchtere en vriendelijke manier vertelt en antwoordt geeft op de vragen van Beau. Mooie vragen over haar winst, haar leeftijd, haar carrière, haar lelijke val in Rio en het trauma dat we allemaal graag willen zien. Wat een power, rust en vertrouwen straalt ze uit.


Ze owned haar resultaat, ze is eerlijk over de pijn in haar lijf op het moment dat ze wegrijdt van haar collega's, de keuze die ze maakt om niet om te kijken maar 'door te rossen' en vertelt hoe mentaal krachtig ze is wanneer ze overvallen wordt door negatieve gedachten. Het gesprek dat ze voert met zichzelf als ze afziet, of als iemand aanvalt en ze voelt de pijn in haar benen. Wat ze vertelt: " De eerste gedachte die ik dan heb is: ik kan het niet, ik heb geen goede benen. Dat omdenken naar iets wat ik onder controle heb en iets waar ik invloed op heb. Ik demarreer in de laatste 13 km, ik kijk niet om, want dat heb ik niet onder controle." Zo mooi hoe ze dit vertelt.


Dit gesprek dat zij voert is datgene wat ik bedoel met een gesprek tussen jij & jij, de basis van persoonlijk leiderschap. De basis van elke vorm van leiderschap. Die negatieve gedachten hebben we allemaal, jij, ik en ook Annemiek van Vleuten. Net als bezig zijn met de omgeving, omkijken of invullen wat anderen (mogelijk) kunnen doen. Zij heeft ze als ze op de wielrenfiets zit, ik heb ze als ik nieuwe dingen op start voor mijn bedrijf. En jij?

Mooi ook hoe eerlijk ze vertelt dat ze een mental coach heeft die haar daarbij helpt. Dit omdenken en accepteren dat ze enkel zichzelf kan controleren wat ze doet vraagt namelijk oefening en is echt niet altijd makkelijk. Geloof mij. En toch is het iets dat iedereen kan leren. Daar hoef je geen topsporter voor te zijn. Echt niet.


Ben je in staat om naar je gedachten te kijken? En ben je je ervan bewust wanneer je andere invloed laat hebben op hoe het met jou gaat en welke keuzes je maakt?


Door dit te herkennen van jezelf ben je in staat patronen te herkennen van jezelf. En ook datgene wat je jezelf vertelt om te denken. Hoe meer je dit doet hoe meer je het herkent in jezelf en hoe makkelijker dat gesprek tussen jou & jou is. Bewustzijn van jezelf, jouw interne gesprek en herkenning zijn essentiële bouwblokken voor groei en succes.


What get's recognized gets repeated.


Kan je hier wel hulp bij gebruiken? Plan dan vooral een Digitale koffiedate, dan kijken we samen wat je nodig hebt.


Of ben je nieuwsgierig naar wat de 6 sleutels van persoonlijk leiderschap zijn? Schijf je dan in voor mijn masterclass op woensdag 7 april om 20.00
93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page