top of page

Helweek it is

Interessante titel hè? Nou het was ook zeker interessant. Deze week doe ik mee met de Helweek van Meetings in the Sun van Alex Malone en Suzanne Koolen. Deze inspirerende dames richten zich met hun teams op het empoweren van mensen in Remote Werken en het organiseren van Workations. Hoezo opportuun ;-)! Helweek is gebaseerd op het boek Hellweek van Bertrand Larssen: ~Wat als je één hele week, elk uur, elke minuut je uiterste geeft? Hoeveel bereik je dan? ~ Concreet betekent dat maandagochtend om 05.00 je bed uit, sporten tot 6.15, vervolgens je eerste werkblok in, de dag zo door, om 20.30 gezamenlijk mindfull de dag afsluiten en om 22.00 slapen (later dan 21.15 is me niet gelukt ;-)). Wegens corona allemaal online. Geen social media, geen Netflix en vooral gezond eten. Volle focus op de rollen die je hebt. In mijn geval dus ondernemer, coach, thuisjuf en partner.


Oja, ik had nog niet vertelt dat uit je comfortzone stappen de rode draad is van deze week, en je daarom donderdagnacht doorwerkt met heerlijke energieboosters tussendoor. Nu denk je misschien: "Hester, dat klinkt gestoord". En eerlijk, de eerste ochtend dat de wekker ging om 05.00 dacht ik dat zelf ook. Maar, het gaat verrassend makkelijk. Het stellen van hele duidelijke doelen per dag, bewust kiezen tussen welke rol ik op dat moment had en de briljante begeleiding, maakt dat ik bergen werk heb gezet terwijl ik de helft van de tijd drie kiddoos bij hun school begeleidt. Op donderdagnacht om 02.00 haalde ik mijn weekdoel al. Moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik om 03.15 in slaap ben gevallen boven mijn laptop, en dus de hele nacht me niet gelukt is. Maar dat is OK. Dat was blijkbaar wat ik nodig had. Ofwel het moeten volbrengen versus wat nu goed is om te doen voor mezelf.


En vanochtend (vrijdagochtend na de doorwerknacht) had ik het zwaar, was behoorlijk sjachie, en in desperate need for coffee. Mijn dag begon als thuisjuf vandaag, dus niet echt een passende stemming voor drie kids en hun schoolwerk. Hetgeen ik zelf altijd zeg tegen klanten is: "je hebt een keus". En dat heb ik vanochtend zelf toegepast. Door me heel even terug te trekken, te genieten van die kop koffie, hebben we samen een hele fijne ochtend gehad, dinodansjes gedaan, samen pannenkoeken gebakken en nu wederom een zeer productieve werk middag. Waarschijnlijk val ik vanavond om 21.00 als een blok in slaap, en toch sta ik morgen om 05.00 weer gewoon naast mijn bed. Ik heb er stiekem zelfs zin in. Moe, maar bizar voldaan. En we zijn pas net over de helft.


Want, ik wist het al, maar we kunnen vaak zoveel meer dan we zelf denken. Doelen stellen en dromen doen we allemaal, maar ze ook realiseren:

- vraagt het kiezen van groei boven veiligheid

- vraagt het uit die comfortzone stappen om te zien waartoe je allemaal in staat bent.

- vraagt je niet tegen laten houden door je angsten, doordat je denkt dat je iets niet kan, of door er überhaupt niet aan te beginnen

- vraagt het bewust kijken naar je gewoontes & patronen en welke drempels je hebt.

- en het vraagt leiding nemen over je eigen leven en de waardes die daarin voor jou belangrijk zijn.


En het allerbelangrijkste hierin is met liefde naar jezelf kijken en weten wat jij nodig hebt om de keuze te maken om volgens die waardes te leven. En dat kan jij!


Niet meer het gevoel hebben dat je stagneert, onzeker zijn en twijfelen bij je stijl en hoe je dingen doet, het gevoel hebben dat je niet gezien wordt. Nee volle bak ervoor gaan, alles eruit halen en reach for the stars.


Iets voor jou? Er volgen meer edities dit jaar ;-).Ben jij toe aan jouw transformatie in persoonlijke leiderschap? Wil je meer vrijheid, plezier, en voldoening ervaren en tegelijkertijd ook meer resultaat behalen, zelf en met je teams? Zodat je het kiest vanuit je hart en je jouw volle potentie benut?


Maak dan hier een afspraak voor een vrijblijvend en gratis strategiegesprek.186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page